top of page

waarom kiezen voor onze

ZADELS

IMG_4206.jpg

Volledig op maat gemaakt

Een zadel mag wel mooi zijn, maar het allerbelangrijkste is dat een zadel perfect past op de rug van je paard. Niet elk zadel past op elk paard, en het rijden met een slecht passend zadel kan tal van problemen veroorzaken. 

De basis van een goed zadel, is dus een boom die op maat gemaakt wordt voor jouw paard.

Je paard wordt dus eerst ingemeten, en vervolgens wordt er een boom gemaakt aan de hand van deze gegevens. Achteraf, wordt ook deze boom nogmaals gecontroleerd op de pasvorm vooraleer er gestart wordt met de bouw van het zadel.

 

Er wordt voornamelijk gewerkt met de traditionele 'Wade' en 'Visalia' types omdat deze een Centered Riding Position vereisen, wat de beste rijpositie is voor zowel paard als ruiter. 

meer info

Materialen

Enkel de beste materialen worden gebruikt in het maken van de zadels. De zadelbomen worden gemaakt in Europa door een ervaren houtbewerker die de boom tot in de perfectie afwerkt.

Het leder wordt vegetarisch gelooid, en is afkomstig van Argentinië en Chili. Enkel de beste delen worden verwerkt in het zadel. 

​De hardware op het zadel is steeds van edelstaal, messing of brons. Meestal wordt er gewerkt met de materialen van Jeremiah Watt (Horse Shoe Brand). Onder de skirts vind je een medicinaal gelooide schapenvacht. 

IMG_2573website_edited.jpg
IMG_0868website_edited.jpg

Traditioneel handwerk

De zadels worden op een traditionele manier gebouwd. Dit betekent bijvoorbeeld dat de zit van je zadel een echte 'ground seat' is, volledig opgebouwd uit meerdere lagen leder. Een proces dat enkele dagen in beslag neemt maar wel oerdegelijk is, in tegenstelling tot de metalen 'strainer plate', wat een makkelijk en goedkoop alternatief is.

 

De skirts zijn het contactpunt tussen de bars van de boom en de rug van je paard. Het is daarom belangrijk dat de skirts 'geblocked' worden, zodat ze reeds de vorm van de bars aannemen. Dit zorgt voor een optimaal comfort en pasvorm. Ook dit is een proces van enkele dagen. Om skirts te blocken moet het leder namelijk nat zijn zodat het de vorm goed aanneemt. Nadien moet het leder weer kurkdroog zijn, vooraleer de schapenvacht er kan worden opgezet.

Er wordt geen moeite of tijd gespaard in het volledige proces van het maken van het zadel en dit zorgt ervoor dat je als resultaat een oerdegelijk zadel hebt, which will last you a lifetime!

Afwerking

Natuurlijk wil het oog ook wat en elk zadel is uniek. Er zijn namelijk enorm veel opties, zo kan je kiezen voor specifieke concho's & hardware, welke kleur je het zadel wil, de vorm van de inlay zit, het type rand & tooling enzovoort.

 

Elke bewerking in het leder wordt volledig met de hand ingesneden en gestempeld. Zo is steeds elk ontwerp helemaal uniek, en zijn de mogelijkheden oneindig. Hier kruipen vele uurtjes tijd en liefde in... 

IMG_7248website.jpg
bottom of page